Oxidatie
Deutsch English

Oxidatie, corrosie en roest

Als vocht en zuurstof worden gecombineerd, veroorzaken ze oxidatie, ook wel bekend als corrosie, hierdoor ontstaat de geleidelijke afbraak van de sterkte en duurzaamheid van materialen zoals metaal. IJzer en staal roesten en verliezen hun sterkte, terwijl koper oxideert en groen wordt waardoor problemen met elektronica en elektrische apparatuur worden veroorzaakt.

Hoewel ijzer een sterk materiaal, verliest het snel zijn sterkte wanneer het begint te roesten. Een uitstekende en kosteneffectieve manier om ijzer te beschermen tegen roest dat door oxidatie is ontstaan, is het controleren en/of het verwijderen van het aanwezige vocht.

Een constant vochtniveau handhaven omvat een aantal verschillende factoren. Hoe meer vocht er aanwezig is, des te sneller zal ijzer roesten. In lucht met een relatieve vochtigheid van 45% of minder, is er vrijwel geen corrosie. Zodra de luchtvochtigheid stijgt tot 60%, stijgt ook de mate van corrosie. Wanneer de luchtvochtigheid blijft toenemen, stijgt de snelheid van corrosie exponentieel.

Munters B.V. adviseert een relatieve vochtigheid van 50-55% om zo de best mogelijke bescherming van ijzer tegen roest en corrosie te waarborgen. Dit zorgt ervoor dat de sterkte van deze belangrijke bouwstof voor een veel langer tijd behouden blijft.

Share

Contact

MUNTERS B.V.

Van den Broekeweg 16
7602 PH Almelo

Telefoon +31 (0)546 865 066
Fax +31 (0)546 860 666
MAIL info@munters.nl

Nieuws

Google Maps