Condensatie
Deutsch English

Condensatie

Condens wordt gevormd als lucht, die een bepaalde hoeveelheid van vocht kan bevatten, een hogere temperatuur heeft dan het oppervlak waarmee het in contact komt.

Een aangenaam binnenklimaat is niet alleen een kwestie van comfort of gezondheid voor degenen die gebruik maken van de ruimte, het is ook belangrijk voor een gebouw. Wanneer condens langs de muren loopt en van plafonds en leidingen druipt, kan corrosie, roest en schimmel een probleem vormen in gebouwen en andere constructies.

Wanneer vochtige lucht wordt gekoeld door een oppervlak dat kouder is dan het dauwpunt van de lucht, zoals een koude metalen buis, dan treedt condensatie op. Het vocht in de lucht verandert vervolgens in vloeistof en hecht zich aan de koude objecten. Zulke condensatieproblemen worden vaak aangetroffen in gebouwen van ijsbanen en pompstations van waterleidingbedrijven, hier zijn vaak oppervlakken die kouder zijn dan de lucht om hen heen.

Munters B.V. beveelt adsorptie drogen aan: de enige effectieve manier om condensvorming te voorkomen op koude oppervlakken.

Op plaatsen als ijsbanen, buizen en pompen in waterleidingsystemen, etc. is het meestal niet mogelijk om de temperatuur van de koude oppervlakken te verhogen. De oplossing is om het dauwpunt te verlagen totdat het lager is dan de temperatuur van het koude oppervlak.

De ontvochtiger wordt geregeld door het ​​dauwpunt in de lucht wanneer de temperatuur van het koude oppervlak constant is, of door een vochtsensor die gemonteerd is op een relevant koude oppervlakte om temperatuurschommelingen te detecteren.

Share

Contact

MUNTERS B.V.

Van den Broekeweg 16
7602 PH Almelo

Telefoon +31 (0)546 865 066
Fax +31 (0)546 860 666
MAIL info@munters.nl

Nieuws

Google Maps